We moeten iets met blended learning, maar wat?

Aristo Accommodaties

Blended learning en flipping the classroom

Heb jij als opleider al je eigen blends gemaakt of the classroom flipped? Nog niet? Dan wordt dat de hoogste tijd! Want in een sterk concurrerende markt is het zaak om bij te blijven. En liever zelfs nog voorop te lopen. Dit kan met bijvoorbeeld blended learning.

In de strijd om de uit te geven euro zijn prijs en kwaliteit alleen niet meer voldoende om het verschil te maken. Ook niet in opleidingsland. Cursisten zijn immers onvoorspelbaarder en  kritischer dan ooit. En in de meeste gevallen hebben ze een flink eisenpakket als het gaat om de invulling van hun kostbare (vrije) tijd.

De succesvolle mix van off- en online

De afgelopen jaren worden er dan ook flink wat middelen uit de kast gehaald om concullega’s het nakijken te geven. Blended learning en flipping the classroom bijvoorbeeld. Lesvormen waarbij offline en online succesvol gecombineerd worden. En dat heeft zo zijn voordelen. Zo kunnen opleiders gedifferentieerd, kleinschaliger onderwijs aanbieden tegen lagere kosten. Aangezien een gedeelte van het klassikale onderwijs immers vervangen wordt door e-learning, bespaar je op kosten voor de organisatie, een locatie en alle bijbehorende faciliteiten.

blended learning flipping the classroom

Kansen grijpen

Ook cursisten profiteren van de nieuwe lesmethodes. Enerzijds omdat ze de digitale stof op hun eigen moment, waar en wanneer ze maar willen tot zich kunnen nemen. Anderzijds omdat ze tijdens de klassikale lessen in hun eigen tempo en op hun eigen niveau leren. Daarbij zijn ze niet meer afhankelijk van het niveau van hun medeleerlingen.

Klanten zien die voordelen ook. Sterker nog, ze zullen blended learning in opleidingen op termijn niet alleen verwachten, maar zelfs eisen. Dat biedt kansen om echt een verschil te maken in opleidingsland. Wil je weten hoe je die kunt grijpen?

Geschreven door Aristo Accommodaties

Aanmelden nieuwsbrief

Met de maandelijkse Aristo nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, acties en interessante aanbiedingen.